|
Babgulys fstlt cslkkel
Babgulys fstlt cslkkel / 53796 Edit-a/Ilyen_lett_a_levesem, mskorpedig ilyen
1 db fstlt cslk (kb. 80-100 dkg), 50 dkg tarka bab, 3 szl srgarpa, 2 szl petrezselyemgykr, 1 zeller, 1 csom zldsg zldje, 25 dkg burgonya. A rntshoz: 1 fej kzepes hagyma, 2 gerezd fokhagyma, 1 kvskanl pirospaprika, 3 evkanl liszt. S, bors, majornna, kakukkf, szurokf, bazsalikom, borsikaf. A csipetkhez: 1 tojs, csipet s, olaj, s annyi liszt, amennyit a tojs felvesz, ha kemny tsztt gyrunk.
A babot s a fstlt cslkt elz este beztatjuk. Utna az ztatvzzel mindkettt odatesszk fni. Amikor flig megftt a bab, beletesszk a karikkra vgott zldsgeket s a kockra vgott burgonyt, a fstlt cslkt kivesszk s apr kockkra vgjuk, majd visszatesszk a levesbe s tovbb fzzk. Amikor majdnem megpuhult a bab meg a zldsgflk s a cslk, ekkor kezdem fszerezni. Elszr megszom, teszek bele egy csipet kakukkfvet, egy csipet szurokfvet, bazsalikomot, majornnt, borsika fvet, borsot s zldsglevelet. Ezutn csinlok egy magyaros rntst (hagyma, fokhagyma, pirospaprika) s berntom. Csipetke tsztval gazdagthatjuk s kszre fzzk
| |