| SERTS : Aszalt szilvval s fetval tlttt nnepi szzpecsenye |
Aszalt szilvval s fetval tlttt nnepi szzpecsenye
Egy 50-60 deks szp szzpecsenyt 4 egyforma darabra felvgtam, ezek mindegyikbe kssel egy "alagutat" vgtam. Az aszalt szilvkat ceruza vastagsg feta darabokkal megtltttem, s a felszrt hsba beletmtem. Sztam borsoztam, s forr olajban szp pirosra stttem mindegyik oldalrl. Miutn szp szne lett, alufliba csomagoltam, s a 150 fokos stbe tettem addig, mg a kretekkel el nem kszltem. pp ennyi id kellett ahhoz, hogy a hs szp rzsaszn legyen bellrl, mgis porhanys s szaftos maradjon. Aszaltszilvamrtssal s krokettel tlaltam.
Aszaltszilvamrts
1 evkanl barnacukrot megpirtottam, nagyon kevs balzsamecettel s kb 2 dl szraz vrsborral felntttem, majd 2 ppozott kanl szilvalekvrt, egy kisebb aprra vgott lilahagymt s pr darab aszalt szilvt dobtam hozz. J fl rig lass tzn fzgettem, kzben 2 dl tejsznt ntttem bele, s mg 1 dl vrsbort. Pr percre beledobtam egy pici darab fahjat s 4 szem szegfszeget, aztn kihalsztam ket. Egy csipet sval s a slths szaftjval zestettem a vgn

| |