|
Almatorta ala Caruso
15 deka lisztbl 10 deka vajbl s 5 deka cukorbl tsztt gyrtam, egy rra a htbe tettem fliba csomagolva. Nem raktam bele stport, de egy kanllal biztos nem rt neki. Kzben 6 szem almt megpucoltam lereszeltem, fl citrom levt csavartam r, s nagyon kevs fahjjal fszereztem. Ezutn 4 evkanl karamellizlt barna cukorral puhra proltam. 1 csomag tejsznz pudingport adtam hozz, s gyorsan csommentesre kevertem.
A tsztt a htbl kivve kerekre nyjtottam, s egy 26 centis forma aljra fektettem, amit elzleg stpaprral bleltem ki. 180 fokos stben elstttem, mg egy pici sznt kapott, ez kb 10 percig tartott.
Az almhoz 15 deka stben kicsit megpirtott darlt mandult kevertem, s melegen a tsztra simtottam. A stbe toltam, -175 foknl, krlbell 20 percre- kzben elksztettem a mandulahabot a tetejre: 3 tojsfehrjt 10 deka porcukorral -amit aprnknt adagoltam a fehrjhez- habosra, vagy inkbb krmesre vertem kzimixerrel. Utna egy cssznyi darlt mandult kevertem hozz, s az almatltelk tetejre kentem. Visszatettem a stbe mg 20 percre, de most mr csak 150 fokra, az utols 10 percben megszrtam mandulalapokkal a tetejt, s erre egy kevs porcukrot szitltam.
Fnykp
| |