|
Rebarbars sti
A tszthoz 12,5 deka cukrot 12,5 deka vajjal egy csipet sval s egy cs. vanlis cukorral habosra keverek, egyenknt hozzkeverek 2 tojst, majd 25 deka lisztet fl cs. stporral elvegytve. Annyi tejjel higtom a masszt, hogy ne legyen tl kemny, majd egy stpaprral kiblet formba ( 20X30) szpen elkenem. A tetejt 4 hossz szl (kb. 50 deka) darabolt nyers rebarbarval kirakom. ( A rebarbara kls piros hjt egy les kssel egyik vgnl fogva lehzom eltte )
Kb. 50 percig kzepesen forr stben stttem. Volt mg 5 mlyhttt tojsfehrjm, abbl s kb. 4 kanl porcukorbl fnyes habot vertem, s az 50 perc lejrta utn a stire kentem. Tovbbi 10 percig alacsonyab hfokon inkbb szrtottam a habot, mint stttem.
| |