|
Dis vendgvr
Dis vendgvr/"Cupava pita"-Ameltl
Hozzvalk a tszthoz: 50 dkg liszt, fl cs. stpor, egy csipet s, 5 evkanl cukor, 5 tojs srgja, 25 deka margarin. A tojsok srgjt a cukorral habosra kevertem, hozzadtam aprnknt a puha margarint s addig kevertem, mg egy sima massza lett belle. Ezt a stporos liszthez kevertem, s egy szp sima tsztt lltottam ssze az egszbl. Megfeleztem. Az egyik felvel kibleltem egy kb. 40X30 cm-es tepsi aljt, melyet elzleg kivajaztam . A maradk tsztt ktfel osztottam, fliba csomagolva ellaptva a mlyhtbe tettem.
A tltelkhez a tojsok fehrjt elszr egy csipet sval majd aprnknt 20 deka cukorral nagyon kemnyre habb vertem, 5 evkanl megturmixolt baracklekvrt s 20 deka durvra vgott dit adtam hozz. A krm felt a tsztra simtottam.
A mlyhtbl kivettem a 2 csomag tszta egyikt, s durva reszeln a dis habra reszeltem. Erre kentem a hab msodik felt, vgezetl a 2. csomag mlyhttt tsztt reszeltem r. 180 fokos stben 35 percig aranybarnra stttem. Tlals eltt leporcukroztam, s 3x4 centis darabkkra vgtam.
Mg egyszer a rtegezs menete:
1. vkony tsztarteg
2.dis hab
3.reszelt tszta
3.dis hab
4.reszelt tszta
| |