|
Zebratorta
Hozzvalk:
- 5 tojssrgja
- 250 g porcukor
- 1 csomag vanlis cukor
- 125 ml langyos vz
- 250 ml tolaj
- 375 g liszt
- 1 cs stpor
- 5 tojsfehrje
- 2 evkanl cukrozatlan kakapor
A tojsok srgjt a cukorral s vanlis cukorral habosra keverem, utna hozzadom a vizet s az olajat. A stporral elkevert lisztet kanalanknt keverem bele, vgl a kemnyre felvert fehrjket vatosan beleforgatom. Megfelezem a tsztt, s az egyik felhez szitlom a 2 evkanl kakat.
Stpaprral kiblelt tortaforma (26 cm-es) aljba teszek elszr a fehr tsztbl 2 evkanlnyit kzpre. Nem kell elkenni! A vilgosra jn 2 kanlnyi kakas tszta. Nem mell! Ezt a kanalazgatst addig folytatom, amg el nem fogy a tszta. Ha gy csinlod, szp szablyos lesz a minta!
A kihlt stemny tetejre lehet egy vkony cukormzat kenni, 150 g tszitlt porcukor, 3 evkanl citroml, s 3-4 evkanl vz keverkbl.

| |