|
Mogyors kalcs/Csiky
Csiky receptje/NLC
230 ml vz 1 tojs 450 g liszt 45 ml sovny tejpor (45g) 1/2 tk. s 50 g porcukor (kristlycukrot raktam) 75 g vaj 7,5 ml (1 1/2 tk.) szrtott leszt (1 csom. 50 dkg liszthez val lesztt raktam)
n kenyrstben szoktam sszekevertetni s keleszteni.
Keleszts utn kinyjtom kb. 65x45 cm-re (csak kb!!), megkenem mogyorkrmmel (nutella), kettvgom a tsztt s bellrl kifel mindkettt feltekerem. Majd a kt feltekertet sszecsavarom. (megprblom lerajzolni, lsd kpek) A kt vgt sszenyomom, s olyan kapcsos tortaformba rakom, aminek van egy bels bettje (vagy kuglfformba), amit n kikenek egy kis olajjal, pphogy!! Meleg helyen kb 30-45 perc jabb keleszts, majd 200 fokos stben 30-35 perc sts. (Knny megcsinlni, s nagyon finom! Nagyon-nagyon!!!)
| |