|
Trs-mkos kedvenc muffin
1. Keverj ssze egy tlban 20 deka lisztet 2 teskanl stporral, fl teskanl szdabikarbnval s 5 deka darlt dival.
2. Egy msik tlban verj fel egy egsz tojst, adj hozz 20 deknyi kszen vett, vagy tejjel-cukorral felfztt s lehttt mktltelket, 80 ml olajat, 10 deka
20%-os tejflt, 10 deka cukrot, s 15 deka zsros, elzleg krmesre tpaszrozott trt. Keverd simra.
3. A szraz hozzvalkat add a trs-tejfls masszhoz, s keverd ssze mg csommentes masszt nem kapsz.
4. Egy paprkapszlival kiblelt muffinformba kb. 2/3 rszig kanalazd a tsztt, gyelj r, hogy a perem alatt mg maradjon hely az ntetnek!
5. Az ntethez sszekeversz 1 tojst 10 deka krmesre kevert trval s 4 deka cukorral. Ebbl 1-1 kanllal merj a formban cscsl muffinokra. A tetejre egy mokkskanlnyi mktlteket kanalazz, nyomj r fl
digerezdet, s told a stbe 20-25 percre. 180 C (160 C lgkeversesnl) 16-18 darab lesz ebbl a mennyisgbl.
Megjegyzseim: A paprkapszli nem ktelez, vajazott, lisztezett formban is ugyanolyan finom lesz. n mindig ksz mktltelket veszek, 25 deks kiszerelsben. Az itteni tr nagyon krmes, de a magyart a legjobb ha a merlmixerrel kevered teljesen simra, mieltt ehhez a muffinhoz felhasznlod. Nagyon finom, szaftos, nem tl des stemny.
| |