|
Kpviselfnk
- 1 cssze vz
- 1 cssze liszt
- 1 mokkskanl s
- 2 teskanl cukor
- 6 teskanl vaj
- 4 tojs
- a kenshez 1 tojssrgja tejjel elkeverve
- jgcukor
A stt 200C fokra elmelegtem.
A vizet a sval cukorral s vajjal felforralom, flrehzom a tzrl s egyszerre belekeverem a lisztet. Visszatolom az ednyt s addig keverem a masszt fakanllal, amg elvlik az edny faltl, s az edny aljn egy fehr film kpzdik. 1-2 percig hlni hagyom a tsztt, majd a tojsokat egyenknt belekeverem a mixerrel.
Nyomzskba tltve, vagy 2 teskanl segtsgvel dinyi halmokat nyomok/kanalazok egy stpaprral kiblelt tepsire. A tejjel simra kevert tojssrgjval megkenem a halmokat, a jgcukorral megszrom, s 15 perc alatt aranysrgra stm.
Megjegyzs:
Egy 250 ml-es mrpohrral mrem a vizet s a lisztet is, ami ebben az esetben kb. 14 deka.
| |