Cseh krmes
Cseh krmes
30 deka lisztet 2 evkanl cukrozatlan kakaval, 15 deka cukorral 1 tojssal s 1 dl langyos tejben felkevert szalalklival (fl csomag) sszegyrtam, majd megfeleztem a tsztt. 2 darab tepsi mretre vgott stpapr kztt kinyjtottam s stpaprral a tsztalap aljn 15-20 percig stttem.
Ezutn 5 tojsbl 5 evkanl cukorral, 5 evkanl liszttelegy csipet sval s egy teskanl stporral pisktt stttem a megszokott mdon. (Mivel halvnynak tartottam a tojsok srgjt, belecsempsztem egy lehelletnyi hamis sfrnyt amit paellhoz szoktam hasznlni. zls dolga, utlag viszont nagyon srgnak talltam)
A tltelkhez habosra kevertem 20 deka vajat 20 deka cukorral, majd fl adag cukrszkrmet adtam hozz. Rtegezs:
Egy mlyebb tepsi aljra helyeztem az els szalalklis lapot, felmelegtett baracklekvrral vkonyan beecseteltem. Erre a krm felt egyenletesen rkentem. A kvetkez rteg a piskta volt, amire a krm msik felt kentem. Befedtem a msodik csokis lappal, lekentem baracklekvrral, s amikor kicsit mr beszvdott, csokmzzal bevontam. Ehhez 15 deka csokit 8-10 evkanl tejsznnel a mikrban megolvasztok, s simra keverem. Miutn megszilrdult a csoki a tetejn, 3X6 cm-es darabokra vgtam fel a stit, elzleg forr vzba mrtott les kssel.A tltelkhez val cukrszkrm, vagy srgakrm:
Crema Pasticcera/Giannitl
Hozzvalk:
1 l tej 30 dkg cukor
8 tojs
15 dkg liszt 1 vanliard (kzepe kikaparva) citromhj
Elksztse: A tejet a vanlival s a citromhjjal forraljuk fel. Kzben a tojst a cukorral verjk fel habosra, s tegyk bele a lisztet. A felforrt tejhez adjuk hozz a lisztes-tojsos keverket, s lass tzn, gyorsan kavargatva fzzk. A forrstl szmtva 5 perc kell, mire elkszl.
|