|
Pulyka brassi
- 1 nagy fej hagyma
- 2 ek. olaj
- 15 deka kolzsvri szalonna
- 50 deka pulykamell
- s, bors
- 50 deka krumpli
- olaj
- 1 mokkskanl pirospaprika
- 1 cssze zsenge cukorbors
- 1-2 gerezd fokhagyma
Egy nagy hagymt megvgok, kevs olajon megfuttatom 15 deka apr kockkra vgott kolozsvri szalonnval egyetemben. Rdobok fl kil felkockzott pulykamellet, szom, borsozom, s szpen lassan pirosra stgetem, mad lefedve, kevske vizet alntve fed alatt flig puhra prolom.
Kzben fl kil krumplit megpucolok, felkockzok, s b forr olajban kistm, majd paprra tve alaposan lecsepegtetem.
Ha a hs mr flig puha, leszrom nagyon kevs pirospaprikval, 1 cssznyi zsenge zldborst ntk hozz, s kszre prolom, majd zsrjra stm. Vgl belereszelek 1-2 gerezd fokhagyamt, s hozzadom a megslt krumplit. sszeforrstom, s azonnal tlalom.
| |