| SERTS : Lecss tepsis karaj |
Lecss tepsis karaj
8 szelet vkonyra kikloffolt csontnlkli karajt szok borsozok, lisztbe mrtom, olajban mindkt oldalt pirosra stm. Egy tzll tlba lerakom, aluflival letakarva 150 fokos stben melegen tartom.
Egy fej hagymt megvgok, egy darabka kolozsvri szalonnval egytt megpirtom kevs olajon, rdobok 8 darab felvgott lecspaprikt. Szom, s folyamatosan kevergetve megstm, majd lefedve 10 percig puhtom. 2 paradicsomot leforrzok, lehzom a hjt, kimagozom, s cskokra vgom. A lecsba 1 teskanl pirospaprikt szrok, egy szl karikkra vgott gyulait adok hozz, s a legvgn a paradicsomot. 5 percig forrstom gy egytt, majd 2 felvert tojst keverek bele, s az egszet a karajszeletekre ntm.
Reszelt sajttal bvenmegszrom, s pr percre a forr stbe tolom.
Rizzsel tlaltam.
Nagyon finom!!!
| |