|
Puncsos szibarack
2006.07.19. 10:28
Isteni finom! gi receptje alapjn
Meghamozunk es felbe vagunk 6-8 oszit,magvat eltavolitani.
Labosba teve meglocsolni 1 citrom levevel, es pici vizet ontunk hozza,vagy ha van kis oszibarack bolet v. nektart/ ezt csak most gondoltam ki eddig vizet hasznaltam./+ 2 evok. cukorral megszorjuk.5-7 percig parolni/ne legyen tul puha/ ezutan kiszedjuk es egy talra helyezzuk a barackot. A visszamaradt leben osszetorunk egy doboz babapiskotat ,meglocsoljuk 4 evok. rummal,1 evok. kakaoval/nem cukrozottal/1 evok. malna v. meggy lekvarral, pici tejet adunk hozza,a piskota ne azzon el, csak puha legyen, izles szerint porcukor. Osszedolgozzuk kis gobocokat formazunk es a barack kozepere helyezzuk.
Krem:1tojas sargajat habosra keverni 10dkg porc.-al 1 evok. liszttel 1 1/2 l. tejjel 1 cs van. cukorral goz folott kremme fozzuk, gozrol levesszuk , amikor kicsit hult 3 evok. rumot adunk a kremhez. kihult kremet a barackra ontjuk es be a fridzsibe.
| |