|
Arancini cukkinis lecsval
2006.07.27. 14:11
J alkalom a maradkok felhasznlsra... A fszeres rizsgombcokat klnbz mdon meg is lehet tlteni! Darlthsos raguval, egy darabka sajttal, vagy fszeres gombval! rdemes vele prblkozni!
Arancini cukkinis lecsval
A rizsgombcokhoz 45 deka megftt s kihttt vajas rizshez 2 egsz tojst, 10 deka reszelt sajtot ( lehet pl. parmezn vagy gouda ) , 2 ek. paradicsomprt, 8-10 bazsalikomlevelet aprra vgva, st s borsot kevertem. Kb. 4 cm tmrj gombcokat formltam belle, s mindegyiket zsemlemorzsba forgattam. Megforrstott olajban aranysrgra stttem.
A cukkinilecshoz 1 fej megvgott vrshagymt s 2 gerezd prselt fokhagymt olvaolajon vegesre dinszteltem, majd 1 nagyobb cukkinit, 1-1 srga, zld s piros paprikt felvagdostam, megsztam s a hagyms olajon pr percig stgettem.Mikor mr kicsit megrogyott a zldsg, 1 evkanl paradicsomprt kevertem hozz s kevs vizet ntttem al. Fed alatt 15 percig proltam 3 gacska kakukkf trsasgban, majd hozzdobtam 2 db lehjazott kimagozott sszevgott paradicsomot, s tovbbi 5 percig fztem, de most mr fed nlkl.
Megjegyzsek: Maradk rizskretet hasznltam, s parmezn helyett gouda sajtot. Melegen szttrve ltszik benne a megolvadt sajt, ezltal nagyon finom lgy ze s llaga lesz. Az arancini egy rszt simn morzsba, a msik rszt pedig tojsba s morzsba hempergettem, a kpeken a 2 bal oldali az ami sima morzss. Ezt a mveletet nyugodtan el is lehet hagyni, n is csak egy prbt tettem.
| |