| LEVESEK : Trkonyos borjragu leves krumpligombccal |
Trkonyos borjragu leves krumpligombccal
Fot
1 kanl olajon megfuttatok egy fej aprra vgott hagymt, 30 deka felkockzott borjcombot adok hozz, szom. A hst kicsit megpirtom, lehzom a tzrl s 1 tk. paprikval megszrom. Felntm annyi vzzel, amennyi ellepi, borssal s egy teskanl trkonnyal fszerezem, fed alatt flig puhra prolom.
Kzben 2 szl srgarpt, egy pici zellergumt, fl karalbt, 3 szem gombt s 2 krumplit megpucolok, felvgom ket ( az egyik krumplit csak felnegyedelem ) , a hshoz adom s mg annyi vzzel felntm, amennyi levest szeretnk. A zldsgeket puhra fzm a levesben, addigra a hs is megpuhul.
A krumplinegyedeket kihalszom a levesbl, villval sszetrm, kihtm. Egy tojst st, s annyi lisztet keverek hozz, hogy formzhat tsztt kapjak. Apr gombcokat csipkedek belle, s a forrsban lev levesbe fzm.
Fl doboz tejflt pici liszttel simra keverek, s a levesbe ntm. Egyet forralom s mris tlalhat.
| |