|
Tonhalas salta
1 fej saltt megmosok s lecsepegtetek, majd falatokra tpkedem s egy nagy tlra rendezgetem. Krberakom cikkekre vgott paradicsommal, szintn cikkekre vgott ftt tojssal, vkonyra szeletelt uborkval, egy kis kockkra vagdalt mozarellval, konzervkukorict szrok r, vgl egy kisebb fej hagymt vkony karikkra szelve s egy piros kaliforniai paprikt cskokra vgva. A tonhalkonzervet alaposan lecsepegtetem, s villval pphogy egy picit meglaztom mieltt a salta kzepre halmozom. Petrezselymes joghurtos ntettel meglocsolom.
Joghurtos ntet: Egy kis pohr joghurthoz kevertem 1 nagy evkanl light majonzt, kevs mustrt, citromlevet, st borsot, egy csepp mzet s egy csokor friss vgott petrezselymet.
Megjegyzsek: A salta lehet fejessalta jgsalta, knai kel, vagy akr endvia tetszs szerint. A hozzvalkat szintn tetszs szerint lehet varilni, n mindig azt veszem amit pp itthon tartok. Mozarella helyett lehet pl. fett vagy trappistt hasznlni. Szeretek olyan knzervet hasznlni, amelyikben a hal nem teljesen morzss, hanem jl felismerhet haldarabokbl ll. Sokkal gusztbb, arrl nem is beszlve, hogy termszetesen finomabb is!
| |