|
Szilvs borzas-szilvs-mkos borzas
15 deka rmt 30 deka lisztelt 5deka cukoral s egy csipet sval elmorzsolok. 1 dl langyos tejben egy kis kanl cukorral 2 dkg lesztt felfuttatok, a rms liszthez ntm, hozzadok 1 tojst, s egy lgy tsztt gyrok belle, ha kell mg tejet adok hozz. Lefedve hagyom fl rn t kelni, majd kinyjtom, s tepsibe tertem. Szpen kirakom kb. 60 deka magozott s negyedelt szilvval, s megint 20 percig kelesztem.
Kzben elksztem a morzst:
15 deka rmt 15 deka cukorral 20 deka liszttel elmorzsolok, gyelve r, hogy lehetleg sok kis borsnyi morzsa legyen, ami ksbb nagyon finom ropogsra sl a sti tetejn.
Most zls, s a szilva desgtl fggen cukrot szrk a gymlcsre (lehet vanlis vagy fahjas porcukor) s elosztom rajta a morzst.
Forr stben kb. 30-40 percig stm. Porcukorral leszrom ha kislt.
Mkos vltozat: egy cssze cukros mkba egy evkanl baracklekvrt kevertem, s 1-2 evkanl tejjel higtottam. A szilva kz ptygtettem a mkot, s a fent lert mdon leszrtam morzsval, majd megstttem. Egy tortaformhoz az originl recept felt kell csak venni!!!
| |