|
Rugelach
2006.08.23. 14:11
A legfinomabb dis kifli! A tsztja nagyon egyszer, nem leszts, nem stporos! A tltelke ltal vlik isteniv ez a porhanys, olvads tszta.
72 pici kiflihez:
30 deka lisztet 25 deka szobahmrsklet vajjal s 25 deka krmsajttal, 12 deka cukorral s egy csapott mokkskanl sval egy tlba teszek, s kzi mixerrel sszelltom a tsztt. Fliba csomagolom, s 1 rra a htbe, vagy fl rra a fagyasztba teszem. Ezutn gyorsan tgyrom, 6 rszre osztom, s a tsztadarabok mindegyikt kb 3-4 mm vastag kerek lapp nyjtom. A deszkt felttlenl alaposan meg kell lisztezni, ugyangy a sodrft is, mert hajlamos leragadni a tszta.
A tltelkhez megmixelek 2 evkanlnyi mazsolt, 1 mokkskanl fahjjal s 10 deka baracklekvrral simra keverem. Vkonyan megkenem vele a tsztalapokat, s megszrom bven durvra rlt barnacukros-fahjas dival. A dit a lekvrra nyomkodom, a tsztt 12 cikkre felvgom, s kvlrl befel szorosan kis kiflikk gngylm. Felvert tojssal bekenegetem, fahjas kristlycukorral bsgesen megszrom, stpaprral kiblelt tepsire rakom ket s 200 fokos stben 20 percig stm. Porcukorral leszrva tlalom.
A tltelket csinltam mr mazsola helyett aszalt szilvval is. Varilhat mogyorval,mandulval, brmilyen ms lekvrral, aprtott aszalt gymlcskkel.
| |