Forrzott bagel szezmmaggal
2006.08.23. 14:12
Ebbl kszl m a finom szendvics! Az igazi bagel egyik f ismertetjele, hogy sts eltt rvid ideig forr vzben frsztik. lltlag rgebben a keleszts utn mzes vzben "altattk" egy ll napig. Msnap forr vzbe dobtk, gy lesztettk fel jra a tsztagyrket. Ennek tartstsi funkcija van, valamint vallsi httere.
Gynyr fnye lesz ezltal a bagelnek, tojssal kens nlkl is.
   Forrzott bagel szezmmaggal      
Az albbiakat a kenyrst stjbe ntm, s egy sima dagaszt-keleszt programra lltom a gpet.
2 csapott teskanl szrtott leszt, 50 deka liszt, 3 dl langyos vz, 2 ek. olaj, 1 tk. s, 1,5 ek. cukor
A tsztt kiveszem, 8 rszre osztom, gmbket formlok belle, s a kzepre egy lukat csinlok (tk mindegy, hogy fakanllal, vagy ujjal) aminek az tmrje minimum 4 cm kell hogy legyen.
Letakarva fl rt kelesztem a gyrket, kzben egy ednyben vizet forralok, s 200 fokra elmelegtem a stt.
A megkelt bageleket a tetejvel lefel a forr vzbe teszem, fl percig benne hagyom, majd lecsepegtetem ( a legjobb ehhez egy szrkanalat hasznln) s egy stpaprral kiblelt tepsire rakom. Szezmmaggal leszrom, s 20 percig stm.
8 db bagel lesz ebbl a mennyisgbl!
Amennyiben nem dagasztgppel csinlod, egy kevertlban ugyangy kzzel, vagy mixerrel is sszellthatod a tsztt.
|