|
Avgolemono leves
- 1 db csontos csirkemell, aprlk, vagy egy egsz csirke
- 2 srgarpa
- 1 ferrrpa
- 1 darab zeller
- 1 hagyma
- 1 csokor petrezselyem
- 1 darab pr
- 3 tojssrgja
- fel citrom leve
- 1 merkanl rizs (szrazon mrve)
A fentiekbl a szoksos mdon csirkehslevest fzk, kiszedem a hst, s kln a zldsgeket. Miutn kihlt a hs, lefejtem a csontrl, s falatnyi darabokra tpkedem.
A forr levesbe (kb. 1,5 liter) egy merkanlnyi rizst szrok, s kb 15 perc alatt puhra fzm. Flrehszom a tzrl s kicsit hlni hagyom. Kzben 3 tojst fl citrom levvel jl kikeverek, a levesbl hozzadok 1-2 merkanllal, s lland kevers mellett visszaengedem a levesbe. Mg egyszer megforrstom, de ilyenkor mr nem forralom! Fot
| |