|
Borjrmk rkagombval
50 deka rmkre vgott borjhst sztam borsoztam, kevs vajzsrban mindkt oldalrl megpirtottam. 3 gerezd hjas fokhagymt s kevske vizet adtam hozz, rvid ideig forraltam. Tzll tlba traktam a hst, flival letakarva a tovbbiakig 180 fokos stbe toltam.
Fl kil rkagombt trvnyszeg mdon alaposan megmostam, megpucoltam, s leszrtottam. 1 evkanl vajon megfuttattam egy pici fej aprra vgott hagymt, rdobtam a gombt, sval s borssal fszereztem s pr percig pirtottam. 1 dl fehrborral felengedtem, egy pici rozmaringgat s kakukkfvet dobtam hozz s 1,5 dl hslevessel (instant) valamint 1 dl tejsznnel felntttem. Beforraltam a mrtstkb a 2/3-ra, s kevs liszttel sszegyrt vajjal srtettem a vgn.
A hs szaftjt s a megpuhult, hjukbl kinyomott fokhagymkat is a mrtshoz adtam.
Frissen kiftt tagliatelle tsztval tlaltam.
Sokan azt lltjk, hogy a rkagombt nem szabad megmosni, mert elveszti az aromjt. n viszont nem szeretek se fldet, se homokot enni mg kis mennyisgben sem, ezrt megmostam, es meg is kapargattam a gombt. A mrts ennek ellenre nagyon finom lett!

| |