|
Dis-manduls cukkinitorta ricottval
Dis-manduls cukkinitorta ricottval - *macisajt*
55 deka finomra reszelt lehjazott cukkini (nett)
5 egsz tojs
20 deka porcukor
1 csipet s
1 dl olaj
20 deka darlt di
25 deka ricotta
1 tk. vanlia
2 ppos ek. liszt
1 teskanl stpor
fl teskanl szdabikarbna
1 citrom reszelt hja
fl citrom leve
A tojsokat a porcukorral s egy csipet sval habosra keverem. Hozzadom a dit, a reszelt s alaposan kinyomkodott hjazott cukkinit, a vanlit, citromhjat, a ricottt, s az olajat.
A lisztet a stporral s szdabikarbnval elkeverem, s egyszerre a tojsos masszhoz keverem.
Az aljn stpaprral kiblelt tortaforma oldalt alaposan kivajazom, s szeletelt mandulalapokkal kiszrom (liszt helyett). Belentm a formba a tsztt, s 175 foknl 55-60 percig stm.
5 percig a formban hagyom kihlni, majd les kssel meglaztom a szlt, s lehzom a tortakarikt rla. Amikor mr langyosra hlt, vatosan temelem egy tlra. (2 hossz pengj ks segtsgvel)
15 deka csokit 7 ek. tejsznnel felolvasztok. Lehet vzfrdben is, de n mindig mikrban olvasztok alacsony hfokon. A csokit a torta tetejre kenem, a szleinl pedig hagyom kicsit lefolyni. 2 aszalt barackot cskokra vagdalok, krisztlycukorba forgatom s elosztom a csokimz tetejn. 5 deka szraz serpenyben pirtott mandulalapocskval leszrom a torta tetejn a hzagokat.
1 jszakt llni hagyom, msnap felvgom.
A recept elejtl a vgig improvizlt! Nem kell megijedni, ha a kzepe szaftos, majdhogynem krmes hats lesz, nem nyers! 55 perc alatt tkletesen tsl, de elssorban a ricottnak ksznheten lesz kicsit "sajttorta" szar az llaga. A csokimz nagyon finom, ha nem dermed meg teljesen s picit lgy marad, mgis problma nlkl fel lehet szeletelni a stemnyt.
| |