|
Rszeges nyuszi
2006.09.04. 21:52
Nem kell flni, nem csuklik!
Rszeges nyuszi
Hideg vz alatt alaposan lemosom a nyuszit, s kb. 8 darabba vgom.
Egy megfelel mret tlba teszem a darabokat, s a kvekez pcot ntm r: 1 db felkockzott rpa, fl felkockzott zeller, fl liter szraz fehrbor, 2 fej vrshagyma cskokra vgva, 2 babrlevl, 1 darab rozmaring, 1-2 gacska kakukkf, 3 gerezd megnyomott fokhagyma. Flival letakarva 2-3 napig rlelem.
A 3. napon a pcbl kiveszem a darabokat,trlpapron leszrtom ket. Szom borsozom, s lisztbe forgatom. Egy szlesebb ednyben 5 evkanl olvaolajat hevtek, s a nyldarabokat krs-krl szp pirosra stm. Ha mr megslt, kiveszem a hst s a visszamarad olajban egy fej vkonyra szelt hagymt dinsztelek, jabb 2 babrlevelet dobok hozz, friss kakukkfvet, rozmaringot, s rntm a pclevet. Egyet forralom, majd visszateszem a hsdarabokat, s lefedve kb. 1 rn keresztl prolom.Ha kell, vizet vagy fehrbort ntk hozz. Ha mr puha a hs, jra kiszedegetem a darabokat, a levet pedig finom szrn tszrm. 1 evkanl lisztet 1 evkanl tejfllel, s 1 dl tejsznnel simra keverek, s behabarom vele a forr mrtst. A hst belerakom, tmelegtem, s tlals eltt 1 csokor friss, vgott petrezselyemmel elkeverem.
Pirtott nudlival tlaltam.
A pcban kicsit elsznezdtek a zldfszerek s a babr, ezrt kidobtam ket s frisset raktam a hshoz fzskor.
| |