Fgs-sonks madrsalta
2006.09.10. 14:31
Amilyen gyors, olyan finom s klnleges
1 doboz friss madrsaltt megmosok, leszrtom a leveleket, s elosztom a tnyrokon.
Szemlyenknt: 1 rett fge, 2 szelet prmai sonka, 4 minimozarella, 1 ek. fenymag
A fgket hajszlvkonyan meghmozom- pp csak a lila hjukatt tvoltom el- s vkony szeletkkre vgom. A minimozarellkat flbetpkedem, a saltra rakosgatom, ugyangy mint a fgt is. A friss prmai sonkt hosszban flbevgom, rzskk tekerem, s a hzagokba ltetem ket. A fenymagot szraz serpenyben megpirtom, s a saltra szrom.
Szlmagolajbl s piros balzsamecetbl egy csipet cukorral, sval egy dresszinget keverek, s a saltra kanalazom. Parmeznforgcsokkal dsztem.
Ehhez a salthoz kizrlag frissen felszeletelt prmai sonkt veszek, sosem az elrecsomagolt, puha, szakads fajtt. gy az igazi!
A fge sokkal jobban lvezhet, ha meg van szabadtva a hjtl, s szeletekre van vgva.
|