|
Csokis ricottatorta
Csokis ricottatorta
A tszthoz:
22,5 deka liszt
egy csipet s
11,5 deka vaj
1 tojs srgja
3 teskanl hideg vz
2,5 deka cukor
A fentiekbl gyorsan egy sima, rugalmas tsztt gyrok, fliba tekerve fl rra a htbe teszem.
Kzben elksztem a tltelket:
3 egsz tojs
1 mokkskanl vanliakivonat
9 deka cukor
1 narancs reszelt hja
1 citrom reszelt hja
5 deka hmozott finomra darlt mandula
5 deka darlt mogyor
11,5 deka durvra vagdalt keser csoki
A tojsokat a cukorral a robotgpben habosra keverem, majd a fenti sorrend szerint hozzadom a tbbi hozzvalt.
A tsztbl egy kis darabot lecsipek, amivel ksbb dsztem. A tbbit 2 rteg flia kztt 3-4 centivel nagyobbra nyjtom, mint a stformm tmrje, sa stpaprral kirakott formba bortom. A szleit kicsit felhzom, s lazn a formba nyomkodom. A tltelket a tsztra ntm. A maradk tsztt nagyon vkonyra kinyjtom, derelyegval cskokra vgom s rcsszeren megdsztem vele a tortt.
175 fokos stben kb. 50 percig stttem. Felvgs eltt porcukorral szrtam meg.
| |