|
Hsleves
Marhahsleves_fotja
Vegyes_hsleves_fotja
gy kszl a leves...
kg csontos leveshs
3 szl srgarpa
1 szl fehrrpa
1 darab zeller
1 vrshagyma
1 szl pr
szerecsendivirg
szemes bors
s
egy darabka kelkposzta
negyed karalb
A hst megmosom, szom s hideg vzbe felteszem fni. Miutn lassan fellfort, tbbszr is lehabozom a levest.
A hagymt flbevgom,a vgsi fellettel lefel egy aluflival kiblelt serpenybe rakom, s mindenfle zsradk nlkl "feketre" stm.
Miutn befejeztem a lehabozst, kb. 1 ra fzs utn a hagymt s a zldsgeket is a hs mell teszem. J msfl rn keresztl lassan gyngyzve puhra fzm benne a leveshst.
Kimerem a hst s a megftt zldsgeket, hagyom a levest lellepedni.
Kihzom a csontot a hsbl s ha kell, lezsrozom, majd falatokra vgom.
A levest egy finom szrn keresztl tszrm.
- a feketre slt hagyma egyrszt az z, msrszt pedig a szn miatt szksges a levesbe
- bsgesen kell vizet nteni a hsra a fzs kedsekor, mert az utlagos rtlts nem tesz jt a leves znek
- minl tbbfle zldsgbl egy-egy darabka kerl a levesbe, annl finomabb lesz az aromja
- sosem szabad lobogva forralni a hslevest, csak gyngyzve lassan fzni
| |