|
Szicliai X kekszek
A tszthoz:
4 cssze liszt
10 deka vaj
fl cssze cukor
1 mokkskanl s
1 citrom reszelt hja
4 tojs
A fenti hozzvalkat a tojs kivtelvel a robotgpben morzssra keverem, majd a vgn a tojsokat egyenknt hozzadogatom. Most mr csak 1-2 msodpercre kapcsolom be a gpet. Kiszedem a tsztt, s fliba csomagolva a hzbe teszem fl rra.
A tltelk hozzvalit szintn a robotgpbe teszem, s teljesen finomra aprtom fel benne.
15 deka szrtott fge
fl cssze mazsola
fl cssze hjas mandula
fl cssze kandrozott narancshj
2 ek. narancslekvr
10 deka kesercsoki
A tsztt 16 egyenl rszre osztom, mindegyiket kb 30 cm-es hossz rudakk sodrom, s kb 3-4 cm szles szalagg laptom.
A tltelket szintn 16 fel osztom, s 30 cm hossz rudakat sodrok belle. A tsztt felvert tojssal megkenem, rfektetek 1-1 rudat a tltelkbl, s rhajtogatom a tsztt. Kevs liszttel megszrva (nagyon lgy s ragads a tszta) egyenletes rudak formlom a fgs tltelkkel megtlttt tsztt, majd 6 egynl rszre vagdosom. Az gy kapott rvid rudacskk mindkt vgt hosszban bevgom, kzpen 1-1 centit viszont meghagyok. Sztnyitom a "lbakat" s stpaprral kiblelt tepsire fektetem az X-eket. Forr stben aranysrgra stm. Fahjas porcukorral bsgesen leszrom.
| |