|
Tepsis csirke
A csirkt megmosom, leszrtom s 8 darabba vgom.
A marindhoz valkat egy kis tlkban sszekeverem s bedrzslm vele a darabokat.
Marind:
- 1 tk. s
- 1 tk. pirospaprika
- 1 tk. kakukkf
- 1 tk. majoranna
- fl tk. bors
- 1 tk. mz
- pr csep citroml
- annyi olaj, amennyit a fszerek felvesznek
A bedrzslt csirkedarabokat kilajozott tepsibe teszem, 3-4 evkanl vizet ntk al, zls szerint nehny gerezd fokhagymt (lehet nyugodtan hjastl is ) s egy gacska rozmaringot dobok mell, majd aluflival letakarom.
200 fokos stben kb. 50 percig stm. A hsnak puhnak kell lennie ekkorra. A flit leveszem, a hst tforgatom, s visszatolom a stbe. Miutn az fels oldaluk megpirult, megint tforgatom a hst, ha kell mg egy kevs folyadkot ntk al, s kszre pirtom.
A sts kezdetekor nhny szem nyers krumplit is a hs mell szokam dobni, fszerekkel s olajjal bedzslve.
Ha a krumplit kicsit (5-10 percig) elfzm, akkor rr a hs mell tenni, miutn a flit leveszem rla.
| |