|
Tlttt kposzta
2006.09.27. 00:06
Sajnos nem a piacon, dzsbl veszem a savanytott kposztt. Vkumcsomagols fejeket szoktam venni, szerbibl szlltjk a trk zletbe, ahova bevsrolni jrok. Nagyon finom szokott lenni, a levelei szp vkonyak, puhk, gy aztn szp kis csomagokat lehet belle "hajtogatni". Mindig vegyes darlthsbl csinlom a tltelket, mert a marhahs ltal nagyon finom aromja lesz, a sertshstl pedig puha omls marad. Nyammm...
Tlttt kposzta

80 deka sovny sertscombot a legnagyobb mret hsdarl trcsval ledarlok. 80 deka finomra ledarlt marhahssal, 2 db egsz tojssal, 1 bgre flig ftt kihlt rizzsel, 1 nagy fej aprra vgott dinsztelt hagymval, 3 gerezd prselt fokhagymval, sval, frissen rlt borssal, pirospaprikval alaposan sszegyrom.
A savanytott kposzta leveleit lefejtem, a vastag rszeket kivgom belle. Belecsomagolok egy-egy hsgombcot. A kposzta bels, apr leveleit vkonyra szelem.
Egy nagy ednyben 10 deka szeletkkre vgott kolozsvri szalonnt s 1 fej hagymt kevs olajon megstgetek, leszrom 2 tk pirospaprikval, rszrom az apr kposztt. Erre egy sor tltelket fektetek, majd megint kposztval fedem be. Addig folytatom a rtegezst, amg a hozzvalkbl tart.
Mikor tele az edny, annyi vzzel ntm fel, amennyi ellepi a tltelkeket, s 2 babrlevelet adok hozz. J 1-1,5 rt fzm a kposztt. Kimerem a tltelkeket, s egy vkony rntssal berntom a levt. Visszateszem a gombcokat. Tejfllel meglocsolva, friss puha kenyrrel tlalom.
| |