Pita bosanska- krumplis pita
2006.10.02. 18:38
A balkni konyha szerintem nagyon kzel van a magyar zlshez. n legalbbis rajongok ezrt a fszeres, temperamentumos konyhrt!
80 deka krumplit megpucolok s nagyon apr kockkra vgom. 4 gerezd fokhagymt s 1 csapott teskanl st mozsrban ppp trk, s a krumplihoz keverem, akrcsak 1 dl olvaolajat is.
Egy 24 cm tmrj kiolajozott teflon tortaformt (nem csatosat) kiblelek 3 rteg kszen vsrolt yufka tsztval, rbortom az elksztett tltelket s befedem 3 rteg tsztval. A rtegek mindegyikt tej-tejfl keverkvel megkenem, s 3/4 doboz tejfllel lentm az egszet, mieltt a stbe tolom. 165-170 fokos stben hlgkeversnl szp lassan kb. 1 ra alatt puhra stm a pitt. A tetejt ha kell letakarom, mieltt nagyon stt lenne.
Tejfllel meglocsolva, melegen, saltval tlalom.
Fontos: a krumplit meg kell prblni zests utn, mert rengeteg st "elnyel". Ha nem elg ss, sajnos ztelen lesz a pita.
|