|
Sampiongombs-vesepecsenys tagliatelle
2006.10.04. 16:23
Kicsit ebbl ,kicsit abbl, s mris ksz egy finom s gyors tszts ebd! Fontos, hogy a hscskokat nagyon forr serpenyben, rvid ideig ssd!

20 deka cskokra vgott vesepecsenyt pici olajon egy nagyon forr serpenyben 2 perc alatt krs krl pirosra pirtottam. Kiszedtem a serpenybl, s lefedve flreraktam. Ugyanebben a serpenyben 2 aprcska shalott hagymt felaprtva kevs olajon megdinszteltem, rdobtam 25 deka megtszttott s szeletere vgott friss sampiongombt. Addig pirtottam, mg a sajt levt elftte, majd egy kanlka liszttel leszrva tovbb pirtottam, sval borssal s kakukkfvel fszereztem. Egy dl marsalval , 1 dl vzzel s 1 dl tejsznnel felntttem, lass tzn 8-10 percig fztem. A vge fel belekockztam egy nagy piroshs holland paprikt, s a pirtott hscskokat is hozzadtam. tmelegtettem s a frissen kiftt tsztval valamint egy csokor vgott petrezselyemmel sszekevertem.
| |