Blsznfil bbigombval s rozmaringos polentval
2006.10.05. 14:37
Szerintem arnylag gyorsan megvan, s ha jl vagy organizlva, akkor mg nagyobb trsasgnak, vagy nnepi vacsornak is knnyen elksztheted.
Szemlyenknt 2 db 4 cm vastag rett blsznfil szeletet baconba tekerek, s fogpiszklval megtzm. Alul fell borsozom, leflizva flreteszem.
A mrtshoz 2 shalott hagymt aprra vgok, olaj-vaj keverkben 1-1 gacska rozmaringgal s kakukkfvel megdinsztelem. 1 ppos teskanl paradicsomprt adok hozz, s alacsony lngon picit megpirtom, de vigyzni kell, ne gjen meg! 2 dl rsborral s 125 ml marha alaplvel (kszen vett) felntm. 1 teskanl mzel, sval borssal zestem, s 1/3-ra befzm a martst. A vgn lehzom a tzrl s 5 dkg hideg felkockzott vajjal montrozom, vgl kszre zestem.
A hst forr serpenyben kevs olajon mindkt oldaln megpirtom, s 150 fokos stbe tolom tlalsig. Ekkorra pont szp rzsaszn lesz bell. Kb. 15 perc.
A polenthoz 3 cssze tejet felforralok, sval s szerecsendival zestem,majd 1,5 cssze kukoricalisztet szrok bele, folyamatos kevergets mellett. Addig keverem, amg besrsdik, s mr nem vet hlyagokat. Nhny rozmaringlevelet sszeaprtok, s a polentba szrom, gy mint 2 evkanl reszelt parmeznt is. 5 deka vajjal elkeverem.
Evel egy idben 20 deka bbigombt kevs vaj s olaj keverkn szva s borsoza, nha megkevergetve megpirtok.
A polentbl 2 kanllal a tnyrra merek, a hst a stbl kivve ujjnyi szeletekre vgom s rfektetem, krberakom a pirtott gombval s rkanalazom a mrtst.
|