Tks pita- Nemsokra Halloween....
2006.10.13. 17:06
Na, ma szletett egy j finomsg! Amela elmondsai alapjn tks pita stsbe kezdtem.... Aztn kiegsztettem a dolgot ezzel is-azzal is. gy istenien finom, illatoz, des-narancsos, olvads stemny lett a vgeredmny!

Hozzvalk:
6 db ksz rteslap
fl dl olaj
35 deka srgatk
2 szl srgarpa
20 dkg tr
1 narancs lereszelt hja
1 cs. vanlis cukor
10 deka kristlycukor
1 narancs leve
a tojsos ntethez:
2 db tojs
1 dl tejszn
1 narancs leve
2 ek. cukor
A rpt s a kockkra vgott tkt a robotgpben aprra darlom. Aki szorgalmas mhecske, le is reszelheti nagyobb lyuk reszeln. Egy tlban sszekeverem a darlt rpt s tkt a cukorral, vanlis cukorral, a narancs hjval s levvel, s a trt is hozzadom. A nmet tr nagyon krmes llag, a magyar trt viszont nem rt eltte villval elnyomkodni, vagy a merlmixerrel krmesteni.
2 rteslapot egy megnedvesitett konyharuhra fektetek. Olajjal vkonyan tkenem, majd rszrom a tltelk egy harmadt egyenletesen, mindenhov juttatva. A konyharuha segtsgvel feltekrem mint a rtest s egy 24cm tmrj vkonyan kiolajozott teflon formba teszem. A tbbi rteslapot ugyangy megtltm s felgngylm, majd csigaformban megtltm velk a stformt.
Megcsepegtetem a tetejt olajjal s kzepes lngon -hlgkeverses stben 160 fok- kb 40 percig stm.
A tojsokat ekzben a narancs levvel, cukorral s a tejsznnel felverem. Mikor a pita mr sznt kapott a stben, kihzom s rntm a tojsos ntetet. Tovbb stm mg kb. 15 percig, amg az ntet beszvdik, s a stemenynek aranysrga szne lesz.
Mikor megslt 10 percig hlni hagyom, egy tlcra bortom, onnan pedig egy stemnyes tlra. Porcukrozva tlalom.
|