|
Kevert borzas
17,5 deka vaj
20 deka cukor
4 tojs
35 dekaliszt
nhny csepp rumaroma
1 cs. stpor
A vajat a cukorral habosra keverem, majd egyenknt hozzadom a tojsokat, a rumaromt s vgl a stporos lisztet rszitlom, simra keverem s egy 30x40 cm-es tepsibe elkenem.
A morzshoz:
20 deka cukor
20 deka vaj
10 deka hjazott s darlt mandula
25 deka liszt
A hozzvalkat a mixerrel gyorsan morzsv dolgozom ssze, gyelve arra,hogy a vaj ne olvadjon meg. (Lehet persze kzzel is elmorzsolni)
A tszta tetejre szrom a morzst, stbe tolom.
180 foknl 15 percig stttem, majd 160-ra vettem a hmrskletet s jabb 15 perc alatt kszre stttem.
Tippek: a tszta sokoldalan varilhat, pl. csokidarabkkkal, vagy ahogy legutbb csinltam, csokilapokkal, amelyet a vkonyra elkent tsztra fektettem, s a maradk tsztt pedig rkentem. A morzst fahjjal lehet zesteni, s rumaroma helyett pl. bourbon vanlit is lehet hozz tenni zestsknt. Gymlcskkel is megszrhatod amorzsa eltt! Nagyon egyszer s gyors stemny!
| |