Gesztenye krmleves
Fot
- 50 dkg gesztenye
- 1 mogyornyi hagyma
- 2 szl srgarpa
- 1 darabka zeller
- 1 tk cukor
- 1 dl fehrbor
- 2 dl tejszn
- kb. 1 l zldsgleves
- szerecsendi
- s, bors
A gesztenyt bevagdostam s a tepsin pici vzzel megspriccelve megstttem s lehjaztam. Fontos, hogy a bels, barna hjat is eltvoltsuk!
1 nagyon pici hagymt aprra vgtam, kevs olajon megfuttattam.
2 szl srgarpt vkonyra szeleteltem, 1 darabka zellert felkockztam, s a hagymhoz adtam.
A zldsgekhez adtam a gesztenyt is, leszrtam 1 tk. cukorral s kicsit megpirtottam az egszet.
1 dl fehrborral s kb. 1 liter zldsglvel felntttem, s puhra fztem. Szerecsendival sval s borssal zestettem, majd merlmixerrel ppestettem az egsz levest. 1 tojs srgjt 2 dl tejsznnel simra kevertem, egy kis levest mertem hozz, elkevertem, majd a leesbe szrtem. Ilyenkor mr ne szabad forralni!
Dis-teljeskirls kenyrbl kockkat pirtottam a tetejre, ugyangy mint nhny szem szeletelt mandult is. Flig felvert tejsznnel dsztettem.
|