| SERTS : Burgundi sertsslt |
Burgundi sertsslt
- 1,5 kil brs malaclapocka (gyorsrlelt)
- 500 ml burgundi
- negyed liter zldsg-, vagy hsleves
- 1 vrshagyma
- 1 darab zeller
- 3 szl srgarpa
- 1 szl petrezselyemgykr
- 1 babrlevl
- 1 gacska rozmaring
- 1 gacska kakukkf
- 1 gerezd fokhagyma
- pr sem egsz bors
- csipet cukor
- mustr
A hagymt a tbbi zldsggel egytt felaprtom s kevs olajon megpirtom. A hsevessel s a bor felvel felntm. Beledobom a fszereket, a hst a tetejre ltetem. Szni nem szksges, mivel maga a hs mr nitrites pcsban rleldtt, ezltal elgg ss.
Az ednyt (rmai tl, kacsast vagy brmi ms) lefedem, s a stbe tolom.
1,5 rn keresztl 200 foknl puhra stm a hst. A maradk borral idnknt meglocsolom.
Mikor mr puha a hs, kiveszem az ednybl. A mrtst egy szrn tpaszrozom, kevs cukorral, 1 teskanl mustrral zestem. A hst addig a stbe visszatolom, de most fed nlkl. A malac brt szpen megpirtom.
les kssel felszeletelem, a mrtssal s friss krumpliprvel, vlamint prolt vrskposztval tlalom.

| |