|
Libaslt
- 2 libacomb
- 1 db csontos egsz libamell
- 2 vrshagyma
- 2 szl srgarpa
- 1 darab zeller
- 1 darab pr
- friss rozmaring aprra vgva
- 1 gacska kakukkf
- 2,5 dl vrsbor
- 3-4 szem egsz bors
- 1 babrlevl
- 1 gerezd fokhagyma
- s
- bors
- mz
A mrtshoz:
- 1 mogyorhagyma
- 2 ek. balzsamecet
- 1 tk.cukor
A zldsgeket sszavgva a rmai tlba rakom a fszerekkel egytt.
A libahst szom borsozom s a zldsg tetejre fektetem. A vrsbort alntm, s lefedve 2,5 rn keresztl stm 180 fokos stben.
2,5 ra mlva kiveszem a stbl s a kislt libazsrt mind lemerem a szaft tetejrl, flrerakom. A szaftot tszrm finom szrn, a zldsgekbl minden cseppet kiprselve.
Egy kis ednyben 1 mogyorhagymt vajon megdinsztelek, 1 ek. cukorral leszrom s megpirtom, 2 ek. balzsamecettel felntm. A hs szaftjt hozzntm, s a felre befzm.
1 tk. mzet elkeverek 2 evkanl szafttal s beecsetelem vele a liba brt.
Visszatolom a stbe a hst, de mr nem fedem le. 15 perc alatt pirosra pirtom.
Fokhagyms tejsznes krumpligratinnal s vrsboros fgvel tlalom.
| |