Orechiette
2006.11.15. 13:49
Magyar nevt nem tudom ennek a zldsgnek, az olaszok "rape"-nak nevezik, fokhagyms olivaolajban slt kolbsztltelk kz keverik, s kiftt orechiette tsztval melegtik ssze. Nagyon finom. Szerintem friss spenttal, vagy mngolddal is meg lehet prblni!
Az eredeti recept szerint fokhagyms nyers kolbszt, olasz nevn salsiccit kell a klsejtl megszabadtani, s apr darabkkra tpkedve forr olvaolajban megstgetni.
n ehelyett 20 deka darlt borjhst fokhagymval sval s borssal jl sszegyrtam, s ugyancsak darabkkra csipkedtem, majd forr olivaolajban megstttem. (szerintem serts darlthssal ugyanilyen finom)
20 deka "rape"-nevezet zldsget-amely a leginkbb a mangoldhoz hasonlthat- megmostam, aprra vagdostam, s a hshoz adtam. 3 gerezd fokhagymt kicsit sszenyomva szintn hozzadtam. Azrt kell csak sszenyomni, mert tlals eltt gy knnyebb kihalszni.
1-2 merkanl hslevessel felntttem, s fed alatt puhra proltam. Kzben kifztem a tsztt. Leblts nlkl azonnal a hshoz mertem, s 5 deka pecorino sajtot (parmezn vagy grana padano is j hozz, de pecorinoval az igazi) kevertem hozz, ezltal kicsit krmes llaga lett. Azon nyomban forrn tlaltam.
|