|
Babfzelk
2006.11.21. 13:53
Hagyomnyos babfzelk kolozsvri szalonnval s lngolt kolbsszal. Mivel a sletben is szeretem a ftt tojst, most ebbe is raktam!
Fl kil fehrbabot hideg vzbe ztatok este. Msnap lentm az ztatlevet, helyette friss vzzel felteszem fni. Amikor mr felforrt, lentm a levet rla, s jfent friss vizet ntk r, egy babrlevllel, egy darab kolozsvri szalonnval, sval meg egy finomra vgott hagymval fed alatt puhra fzm. A lngolt kolbszt krbe bevagdosom, kevs olajon szpen megstm, s mellteszem a bab mellett ftt szalonnt is, amelyet elzleg itatspapron leszrtottam. Ha megslt mindkett, kiveszem az olajbl s flrerakom. A visszamarad olajba (ami kolbsztl kiss papriks lett) 2 kanl lisztet szrok, s belenyomok 3 gerezd fokhagymtvgl 2 teskanl pirospaprikt. Evvel rntom be a fzelket. Ftt tojssal, a slt szalonnval s kolbsszal tlalom.
Ha nincs idd a babot beztatni, viszont van otthon egy doboz ftt konzervbabod, akkor ajnlom a Babfzelk_gyors_vltozatt
| |