|
Szezmos csirkefalatkk vegyes saltval
2006.11.23. 13:45
Nagyon finom ropogs csirkefalatok,minden fldi jval!
Szemlyenknt:
- fl csirkemell kockkra vgva
- 1 teskanl szezm
- 1 kanl olvaolaj
- fl avokd
- 1 nyers gombafej
- fl rmai salta
- 2 szem koktlparadicsom
- 3 ek. piroshs paprika
- 2 szelet ciabatta kockkra vgva
- fl gerezd fokhagyma
Az ntethez: olvaolaj, citroml, fokhagyma, s, bors, 1 mokkskanlka mustr, 1 mokkskanl mz
A csirkemellet felkockzom, szom, s 5 percig llni hagyom. Forr olvaolajban pirosra stm ket krs-krbe, majd flretolom a hst a serpenyben. A ciabattt a visszamarad olajba dobom, rprselem a fokagymt s lland forgats mellett ropogsra pirtom, majd itatspaprra kiszedem. A hsra rszrom a szezmmagot, s 1-2 percig pirtom.
A tnyrt kirakom a falatokra tpett rmai saltval, kockra vgott paprikval, felezett paradicsommal, szeletekre vgott avokdval s gombval. A salta tetejre pakolom a hst s a pirtott ciabattt, s meglocsolom az ntettel.
| |