| SALTK : Szezmos csirkefalatkk vegyes saltval |
Szezmos csirkefalatkk vegyes saltval
Szemlyenknt:
fl csirkemell kockkra vgva
1 teskanl szezm
1 kanl olvaolaj
fl avokd
1 nyers gombafej
fl rmai salta
2 szem koktlparadicsom
3 ek. piroshs paprika
2 szelet ciabatta kockkra vgva
fl gerezd fokhagyma
Az ntethez: olvaolaj, citroml, fokhagyma, s, bors, 1 mokkskanlka mustr, 1 mokkskanl mz
A csirkemellet felkockzom, szom, s 5 percig llni hagyom. Forr olvaolajban pirosra stm ket krs-krbe, majd flretolom a hst a serpenyben. A ciabattt a visszamarad olajba dobom, rprselem a fokagymt s lland forgats mellett ropogsra pirtom, majd itatspaprra kiszedem. A hsra rszrom a szezmmagot, s 1-2 percig pirtom.
A tnyrt kirakom a falatokra tpett rmai saltval, kockra vgott paprikval, felezett paradicsommal, szeletekre vgott avokdval s gombval. A salta tetejre akolom a hst s a pirtott ciabattt, s meglocsolom az ntettel.
| |