|
Karfiolserpenys
2006.11.28. 15:16
Hs, slt krumpli, vajas zldsg?A vltozatossg kedvrt most gratinltam a stben a 3 dolgot.Gyors s finom ebd, s mg a karfiolgyll gyerekek is azon veszik magukat szre, hogy zlik !
Szemlyennt felkockzok 1-1 szelet pulykamellet, s 2 szem krumplit. Ss vzben 5 percig elfzm a krumplit, majd leszrm.
A szott-borsozott pulykamellet egy gerezd prselt fokhagymval elkeverem, s teflonserpenyben kevs olivaolajon pirosra stm. Kiszedem a serpenybl s lefedve melegen tartom.
A visszamarad olajhoz frisset ntk, s a leszrt krumplit krs-krl megpirtom benne.
Kzben a krumpli fzvzben az apr karfiolrzskat (szemlyenknt kb. 10 deka) szintn 5 percig elfzm majd leszrm. A krumplihoz hozzkeverem a pulykahst, egy tzll ednybe teszem, a tetejre rakosgatom a karfiolt, s lentm a kvetkez ntettel: Fl pohr tejfl, 1 tojssrgja, 5 deka reszelt sajt, s, bors, fl merkanl zldsg-fzl, 1 csokor petrezselyem, mindez simra ekeverve.
15 percre forr stbe tolom a serpenyt.
| |