|
Mogyors biscotti a harmadik ajt mgtt...
2006.12.03. 13:35
Nagyon j ropogtatni-, vagy mrtogatnival tehoz, kvehoz vagy kakahoz, de fleg vrsborhoz s fszeres forraltbor mell!
Hozzvalk:
- 1 cssze mogyor
- 25 deka liszt
- 16 deka cukor
- 1 evkanl rum
- fel mokkskanl s
- fl tk. szdabikarbna
- 2 nagy tojs
Elszr is megszabadtok egy cssze mogyort a hjatl: 2 cssze vizet felforralok, beleszrok 1 teskanl szdabikarbnt s belentm a mogyort. Kb. 5 percig fzm. Lentm a vizet rla, hideg vzzel lebltem. Egyenknt kifordtom a mogyorkat a hjukbl. Relatv knnyedn megy! Deszkn durvra vgom a mogyort.
25 deka lisztet fl tk. szdabikarbnval, s fl mokkskanl sval elkeverek. Egy msik tlban 2 nagy tojst felverek, 1 evkanl rummal s 16 deka cukorral elkeverem, majd a liszthez ntm, akrcsak a mogyort. sszedolgozom a tsztt s habkrtya segtsgvel 2 bagettszer rdd formlom a stpaprral kiblelt tepsin. Ha nincs habkrtya, egyszeren nedves kzzel formlom a ragacsos tsztt. 180 fokos stben 25 percig stm, majd kiveszem s 10 percig hlni hagyom. Srgen 1 cm-es szeletekre felvgom, s strcsra sorolom ket, majd jabb 15 percre a stbe dugom. 
| |