rdglngos
2006.12.03. 16:48
Pr vvel ezeltt Egerben kstoltam ezt az telt, azta most msodszor fztem meg, s vltozatlanul nagyon zlik!
Elszr a ragut ksztem el:
2 kanl olajon megpirtok 1 fej hagymt, 1 evkanl paradicsomprt adok hozz, rvid ideig pirtom, 2 dl vrsborral s 2 dl zldsg vagy hslevessel felntm, kakukkfvet, szrtott bazsalikomot morzsolok bele. Fed nlkl a 2/3-ra befzm.
Kzben 20 deka gombt megpucolok, felszeletelem s 1 kanl olajon megpirtom. Leszrom 1 kanl liszttel s a vrsboros mrtsba kanalazom. Kiforralom.
30 deka szzpecsenyt s 30 deka pulykamellet cskokra vgok, szom borsozom, kln-kln kevske olajon megpirtom mindkettt. A vrsboros gombs mrtasba merem a hsokat, s kb. 15-20 percig alacsony lngon fzm.
10 deka ecetes uborkt flbe majd szeletekre vgok, s az utols 5 percben a mrtshoz adom. Fl doboz tejflt elkeverek 1 dl tejsznnel a raguba szrm, vgl 1 teskanl tkezsi kemnytt kevske vzzel simra keverek s besrtem vele a mrtst. Rviden kiforralom s krumplitcsniba tltve tlalom.
Krumplitcsni
4 szemlyre
- 80 deka rszben durvra rszben finomra reszelt krumpli
- 2 gerezd fokhagyma
- s, bors, szerecsendi
- 1 kanl tejfl
- 2-3 kanl liszt
- olaj a kistshez
A reszelt krumplit sszekeverem a tbbi hozzvalval, s adagonknt lass tzn teflonserpenyben kistm ket. Ha 1 serpenyvel dolgozok, akkor a 150 fokos stben melegen tartom a tcsnikat tlalsig.
|