Linzerkarika
2006.12.05. 15:32
Minden vben ugyanolyan finom!
Linzerkarika ribizlizselvel
Alaptszta:
- 25 deka liszt
- 13 deka hideg vaj
- 13 deka cukor
- 8 deka darlt di
- 1tojssrgja
- 3 evkanl narancsl
- 1 mokkskanl vanliakivonat
- 1 csipet s
A fentieket gyorsan egy omls linzertsztv gyrom, s fliba tekerve legalbb fl rra a htbe teszem. A fl ra lejrtval kinyjtom a tsztt 3 mm vastagsgra s 4 cm tmrj kekszkiszrval kiszrom. 170 fokos stben aranysargra stm pr perc alatt. A fels korongokat leporcukrozom.Az als lapra egy mokkskanlnyi ribizlizselt rakok s a porcukros korongot rillesztem. Nhny ra szikkads utn plhdobozba zrva trolom.
A tszta brmilyen ms linzer alap kekszhez nagyon jl felhasznlhat!
|