|
Linzerkarika
Linzerkarika ribizlizselével
Alaptészta:
- 25 deka liszt
- 13 deka hideg vaj
- 13 deka cukor
- 8 deka darált dió
- 1 tojássárgája
- 3 evökanál narancslé
- 1 mokkáskanál vaníliakivonat
- 1 csipet só
A fentieket gyorsan egy omlós linzertésztává gyúrom, és fóliába tekerve legalább fél órára a hütöbe teszem. A fél óra lejártával kinyújtom a tésztát 3 mm vastagságúra és 4 cm átméröjü kekszkiszúróval kiszúrom. 170 fokos sütöben aranysargára sütöm pár perc alatt. A felsö korongokat leporcukrozom.Az alsó lapra egy mokkáskanálnyi ribizlizselét rakok és a porcukros korongot ráillesztem. Néhány óra szikkadás után pléhdobozba zárva tárolom. A tészta bármilyen más linzer alapú kekszhez nagyon jól felhasználható!
| |