|
Gyuvecsrizs
Hozzvalk 4 szemlyre:
- 1 cssze rizs
- 2 evkanl olaj
- 1 kzepes padlizsn
- 1-1 srga, zld s piros kaliforniai paprika
- 1 cukkini
- 1 fej hagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 2 evkanl paradicsompr
- 1 mokkskanl pirospaprika
- s bors, kakukkf
- szemlyenknt 1 szelet pulykamell
A rizst a szoksos mdon megprolom.
Az sszes zldsget 1 cm-es kockkra vgom, s az olajon megdinsztelt hagymra rakom, sval borssal, reszelt fokhagymval fszerezem, majd folyamtos kevergets mellett addig stgetem, amg teljesen elftte a levet amit eresztett. Ekkor a paradicsomprt hozzadom, rvid ideig a zldsggel egytt pirtom, leszrom a paprikval, majd kevske vizet ntk al. Mg 5 percig sszeforrstom a hozzkevert rizzsel.
Fokhagymval sval s borssal bedrzslt kockra vgott pulykamellet nagyon kevs forr olajban pirosra stk, s a gyuvecshez keverem.
| |