Isteni gesztenys-csokis stemny
- 25 deka ftt ttrt gesztenye
- 13 deka olvasztott vaj
- 2 ek rum
- 15 deka porcukor
- 5 deka kesercsoki
- 4 tojs
- 15 deka darlt di
- csipet s
A vajat egy kis ednyben megolvasztom s a finomra ttrt (darlt) gesztenyhez adom. 4 tojssrgjval a rummal s a porcukorral sima krmet keverek belle. Hozzkeverem a darlt dit, s a durvra darabolt csokit is, majd vatosan beleforgatom a tojsok fehrjt, amelyet elzleg egy csipet sval kemny habb vertem.
Egy 20 cm hossz, stpaprral kiblelt szgletes stformba ntm a masszt s 180 foknl j 1 rig stm a kzps rcsra tolva. A mzhoz 20 deka csokit megolvasztok, s 5 ek. tejsznnel simra, kenhetre keverem, s bevonom vele a kihlt stemnyt. Msnap vgom csak meg.
Friss gesztenybl stttem, de szerintem ksz gesztenyemasszbl is megr egy ksrletet.
Nagyobb fot:
|