Csben slt kelkposzts sertsszelet
2006.12.12. 14:24
Igazi j kis tli ebd!
- 1 kisebb fej kelkposzta (60 deka kb.)
- 60 deka sovny sertskaraj csont nlkl, vkonyra szeletelve
- 1 fej hagyma
- 1 gerezd fokhagyma
- 1 evkanl fstlt szalonna kockkra vgva
- 2 dl tejszn
- 1 dl tejfl
- 1 ppos teskanl liszt
- s
- bors
- olaj
- 5 deka reszelt sajt
A hst kikloffolom, sval borssal megszrom, lisztbe mrtom s forr olajban elstm. Egy tzll tlba rakom s melegen tartom.
A kposztt negyedelem, a torzsjt kivgom s vkony cskokra vgom. Hideg vz alatt alaposan lemosom, majd forr ss vzben blansrozom. Miutn lecsepegtettem, 1 fej szalonnakockkkal dinsztelt hagymra dobom, egy gerezd fokhagymt adok hozz, szom s borsozom, kevske vizet s tejsznt ntk al s lefedve megprolom.
Mikor mr majdnem puha, liszttel elkevert tejfllel behabarom s kiforralom.
A kposztt a hs tetejre kanalazom, megszrom reszelt sajttal s a stben rolvasztom a sajtot.
Serpenys krumplival tlalom.
|