|
Isler 1
- 50 deka liszt
- 25 deka hideg vaj
- 25 deka cukor
- 20 deka darlt mogyor
- 2 tojssrgja
- 1 mokkskanl vanliakivonat
- 1 csipet s
- annyi tej, amennyitl sszell a tszta (kb. 1,5 dl)
A fentieket gyorsan egy omls linzertsztv gyrom, s fliba tekerve legalbb fl rra a htbe teszem. A fl ra lejrtval kinyjtom a tsztt 3 mm vastagsgra s 4 cm tmrj kekszkiszrval kiszrom. 170 fokos stben aranysargra stm pr perc alatt. Az als lapokra hzi baracklekvrt teszek, a felst rhelyezem (nem nyomom) s egy jszakn t gy hagyom. Msnap egy rcsra teszem, s olvasztott csokival lentm.
Darabszmot sajnos nem tudok megadni, mert a tszta felbl lekvros linzerkarikt csinltam. Most dupla hozzvalkbl, di helyett mogyorval s narancsl helyett tejjel.
| |